INZERCE

Arca Investments uspěla u soudu o převodu majetku Vodního hospodářství

Arca Investments (Arca) v březnu 2015 využila investiční příležitost a koupila od společnosti TP 2 komplex Vodního hospodářství, který byl součástí miniocelárny SLOVAKIA STEEL MILLS (SSM). Společnost TP 2 nabyla majetek Vodního hospodářství v první polovině roku 2013 přímo od SSM.

Arca Investment uspěla u slovenského soudu ohledně převodu majetku Vodního hospodářství, které bylo součástí společnosti Slovakia Steel Mills (SSM). Účinnost transakce, která se odehrála v březnu 2015, byla konkursním správcem napadena žalobou, která byla podána v březnu 2015. Žalobou se domáhal vůči Arce k vydání komplexu Vodního hospodářství do konkursní podstaty SSM.

Okresní soud Košice I koncem října svým rozsudkem žalobu v celém jejím rozsahu zamítl. Advokátní kancelář VIVID LEGAL, která zastupuje Arcu v předmětném soudním řízení, v této souvislosti uvedla, že „Soud na základě naší argumentace a předložených znaleckých posudků dospěl k závěru o přiměřenosti kupních cen Vodního hospodářství. Soud dále přihlížel i argumentu, ve smyslu kterého byl prodej Vodního hospodářství schválen Českou exportní bankou jako finanční institucí, která by souhlasila s prodejem své zálohy pouze za přiměřenou odplatu.“

Arca uspěla v soudním řízení, v důsledku čehož není povinna vydat majetek Vodního hospodářství ve prospěch konkursní podstaty společnosti SSM.

V současnosti probíhá mezinárodní tendr, ve kterém se konkurzní správce SSM snaží prodat část podniku SSM. Arca je připravena s vítězem tendru jednat o prodeji, případně pronájmu komplexu Vodního hospodářství.

-red-