Tři zlaté lvy získalo v letošní anketě TopLife Czech dvaadvacet českých nejlepších restaurací. Své ocenění převzaly v rámci slavnostního vyhlášení výsledků pro sezónu 2020 v pražském pivovaru Staropramen. Stejně tak jako ocenění šéfkuchaři. Letos zvítězil Radek Kašpárek, šéfkuchař pražské restaurace Field.
Nejvyšší hodnocení v anketě TopLife Czech, tři Zlaté lvy, hodnotící kvalitu českých gastronomických zařízení, za letošní rok, získalo celkem 22 českých restauračních zařízení. Šéfkuchařem pro rok 2019 se stal Radek Kašpárek – šéfkuchař pražské restaurace Field. Ceny byly jejich držitelům předány Paspově sále pražského pivovaru Staropramen. Tři Zlatí
lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku, dva slibují vrcholnou gastronomii a jeden výbornou kuchyni a obsluhu.
Tři Zlaté lvy obdrželo těchto 22 podniků.
Dva lvy pak získalo 42 restaurací.
Po jednom Zlatém lvu pak obdržely tyto podniky. Bylo jich 43.
V rámci odpoledne byli oceněni nejlepší šéfkuchaři. Všichni kuchaři získávají zlatý odznak pro svůj rondon a certifikát. Titul je obhajitelný v dalších ročnících. Pořadí oceněných kulinářských mistrů je k dispozici zde.
V rámci předávání cen byl také pokřtěn nový průvodce výběru nejlepších českých restaurací, určený pro všechny milovníky kvalitní gastronomie. Průvodce Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy přináší aktuální publikaci výsledků pro sezónu 2020. Letos poprvé kniha vychází v praktické česko-anglické verzi. V knize je uveden přehled stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnoceních inspektorů prestižního projektu ocenění jedním, dvěma či třemi Zlatými lvy. Tři Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku, dva slibují vrcholnou gastronomii a jeden výbornou kuchyni a obsluhu.
Ročník od ročníku se vyrovnávají síly Prahy a regionů. Seznam restaurací nabízejících zážitkovou gastronomii mimo hlavní město proto bude pro rok 2020 zase o něco delší. Zájemci tak mohou objevit oceněné restaurace po celé České republice. Na čtenáře čeká 250 stran s přehlednými prezentacemi oceněných restaurací, infografika pro snazší orientaci a dvojjazyčné texty se základními informacemi o restauraci, typu kuchyně a šéfkuchaři.
Autoři prestižního tuzemského projektu publikují výsledky nezávislého hodnocení restaurací vždy pro nadcházející kalendářní rok. Více než šest desítek nezávislých hodnotitelů pravidelně navštěvuje nejlepší restaurace a na základě jednotné metodiky hodnotí podniky z pohledu kvality a estetiky nabízených pokrmů, úrovně obsluhy, útulnosti, originality, vybavenosti interiéru a dalších důležitých atributů. Zlatí lvi tak přehledně navádějí fanoušky té nejkvalitnější gastronomie do pečlivě vybraných a oceněných restaurací po celé naší vlasti.
-nik, ede-