INZERCE

Mezi zraněnými, které před Vánoci postřelil šílený střelec na Filozofické fakultě Univerzita Karlovy, je i dcera poslanec Jana Richtera. Ilustrační snímek Foto: FFUK

Ekonomický deník zveřejňuje odložení případu střelby na pražské Filosofické fakultě

Po dlouhé době mlčení státního zastupitelství a policie k případu loňské střelby na pražské Filosofické fakultě v Praze se Ekonomický deník rozhodl zveřejnit anonymizované usnesení o odložení vyšetřování tohoto případu. Policie a dozorující státní zástupkyně sice na včerejším veřejném zasedání bezpečnostního výboru v Poslanecké sněmovně vystoupili po dlouhé době s určitou dávkou informací, ale klíčové detaily tohoto odporného činu zůstaly veřejnosti dodnes skryty.

Masový vrah David Kozák (†24) v budově na Palachově náměstí 21. prosince zastřelil 13 lidí – studentů a vyučujících, jedna dívka zemřela po pádu při útěku před střelbou.

Kozákovu činu předcházela ten den dopoledne vražda vlastního otce v obci Hostouň u Prahy.

A ještě předtím další bezskrupulózní krvavý akt. Patnáctého prosince v rámci osobnostního testu, zda dokáže usmrtit živou bytost, zavraždil v pražských Klánovicích otce s miminkem v kočárku.

Otce zasáhl šesti ranami do hlavy, hrudníku a končetin, bezbranného kojence v kočárku Kozák střelil do hlavy.

K rozhodnutí vydat tento dokument Ekonomický deník vedlo měsíce trvající informační vakuum, přestože jde o historicky nejzávažnější trestný čin v historii této země. Ale nejen to. Především postup orgánů činných v trestním řízení, které dospěly po půlročním vyhodnocování práce na aktivitách masového vraha Kozáka bohužel předpokládaně k tomu, že se před, a ani při zásahu, nestala žádná fatální chyba.

Veškeré dokumenty v této věci bude Ekonomický deník podrobně analyzovat a analýzy následně zveřejní.

Jedna z částí arzenálu hromadného vraha Davida Kozáka na Filosofické fakultě v Praze. Foto: archiv Ekonomického deníku
Další detail arzenálu hromadného vraha Davida Kozáka na Filosofické fakultě v Praze. Foto: archiv Ekonomického deníku

(hrb)