INZERCE

Nákladní vlak společnosti RCG. Ilustrační snímek. Zdroj: RCG

Rail Cargo Group koupila nizozemského nákladního železničního dopravce

Rakouská společnost Rail Cargo Group (RCG), ze skupiny ÖBB, koupila nizozemského nákladního železničního dopravce, společnost Captrain Netherlands. Od transakce, jejíž cenu nezveřejnila, si mimo jiné slibuje lepší napojení na evropské přístavy. Captrain Netherlands provozuje a organizuje železniční dopravu se zaměřením na terminály Geleen a Moerdijk a také na nizozemský přístav Rotterdam.

„Expanze skupiny ÖBB Rail Cargo pokračuje. Po založení dceřiných společností v Číně a Srbsku rozšiřuje svou mezinárodní síť v Nizozemsku. Jsem rád, že mohu v týmu ÖBB přivítat nové kolegy. Společně propojíme evropská hospodářská centra s evropskými přístavy a tím i s celým světem,“ uvedl generální ředitel ÖBB Andreas Matthä.

Nizozemsko má podle ÖBB Rail Cargo Group velký geografický a strategický význam díky přímému spojení přístavů Antverpy, Rotterdam a Amsterdam s Německem a umístění důležitých železničních koridorů a terminálů Geleen a Moerdijk.

Rotterdamský přístav: Zdroj: RCG

„Země Beneluxu jsou pro nás důležitým trhem. S rozšiřováním naší vlastní trakční sítě budeme v budoucnu také schopni spravovat naše spojení TransFER end-to-end jako vlastní trakci,“ poznamenal generální ředitel RCG Clemens Först.

Společnost RCG je druhý největší poskytovatel železniční logistiky v Evropě. Působí v 18 zemích a ve 14 státech má vlastní trakci. Má také vlastních šestnáct terminálů a deset logistických center.

Společnost Captrain Netherlands působí v Nizozemsku od roku 2007. Má 61 zaměstnanců a v roce 2022 dosáhla obratu 12,2 milionu eur při přepravním výkonu 765 milionů tunokilometrů. Její vozový park se skládá ze sedmi lokomotiv, které jsou všechny určené pro posun a služby na takzvané poslední míli.

(teč)