INZERCE

Pavel Drahovzal výkonným ředitelem Svazu měst a obcí

Novým výkonným ředitelem Svazu měst a obcí ČR Pavel Drahovzal (35).

V čele organizace hájící zájmy měst a obcí chce vyhodnotit minulé i současné projekty, připravit budoucí projektové záměry zaměřené zejména na vzdělávání, čerpání dotací a veřejné zakázky. Rovněž bude usilovat o dlouhodobou udržitelnost právní poradny pro města a obce a personální i odbornou stabilizaci kanceláře organizace.

Pavel Drahovzal funkci přebírá po Danu Jiránkovi, který ve Svazu nadále působí jako ředitel svazového pobočného spolku zaměřeného na vzdělávací a osvětové aktivity pro samosprávy. „Přišel jsem tvořit, nikoliv bořit. Chtěl bych navázat na to dobré, co se Svazu podařilo, poděkování za to patří samozřejmě i Danu Jiránkovi, se kterým budu rovněž nadále spolupracovat. Kancelář Svazu, která poskytuje služby samosprávám, bych chtěl dále profesionalizovat a zaměřit činnost sekcí na řešení praktických problémů měst a obcí,“ říká výkonný ředitel Svazu měst a obcí ČR Pavel Drahovzal, který až dosud zastával pozici místopředsedy Svazu za Komoru obcí. Zároveň dodává: „Při všech svých aktivitách chci klást důraz na spolupráci se všemi třemi komorami Svazu – obcí, měst i statutárních měst. Každá z velikostních kategorií samospráv má své specifické podmínky, jiné možnosti, jak území rozvíjet. Je rovněž velký rozdíl v potřebách a v aparátu od těch nejmenších, kde pro obec pracuje pouze neuvolněný starosta maximálně s účetní na poloviční úvazek, až po ty velké, kde pracuje řada specialistů. Podle toho bych chtěl nastavit služby starostkám a starostům.“

Pavel Drahovzal vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity Brno, poté pracoval jako právník a zástupce vedoucí legislativně-právního oddělení Svazu měst a obcí. Od roku 2010 je starostou obce Velký Osek (2,5 tisíc obyvatel, okres Kolín), od roku 2013 také členem předsednictva Svazu měst a obcí. Pavel Drahovzal je ženatý, má dvě děti. Mluví anglicky. Ve volném čase hraje fotbal a squash, také rád čte.

-red-