INZERCE

Předseda představenstva a generální ředitel SPP Vojtech Ferencz a generální ředitel ABB, s.r.o. Pavel Mík při slavnostním otevření dobíjecích stanic v areálu firmy SPP. Foto: SPP

SPP se soustředí na elektromobily. Nejnovější přírůstky jsou v Bratislavě, staví se dalších 33

Slovenská společnost SPP otevřela ve svém areálu v Bratislavě dvě nové nabíjecí stanice pro elektromobily. SPP se profiluje jako nový hráč na poli veřejného dobíjení elektromobilů. V současné době se zaměřuje na rozvoj interní dobíjecí infrastruktury pro náš vozový park, která bude zároveň sloužit nejen jejím zákazníkům, ale i široké veřejnosti. Společnost pokračuje v další fázi výstavby 33 dobíjecích stanic.

Společnost SPP otevřela ve svém areálu na adrese Mlynské nivy 44/a v Bratislavě dvě nové nabíjecí stanice pro elektromobily. Mají kapacitu 22 kW a díky své výhodné poloze budou postupně sloužit nejen zaměstnancům a zákazníkům SPP, ale i široké veřejnosti.

Nové dobíjecí stanice vznikly díky spolupráci největšího dodavatele energií a společnosti ABB.

„Zprovoznění dalších nabíjecích stanic potvrzuje náš záměr vnímat značku SPP jako nového hráče na poli veřejného nabíjení elektromobilů. V současné době se zaměřujeme především na rozvoj interní dobíjecí infrastruktury pro náš vozový park, která bude zároveň sloužit nejen našim zákazníkům, ale i široké veřejnosti,“ uvedl Vojtech Ferencz, předseda představenstva a generální ředitel SPP.

Rozšíření využití elektřiny jako alternativy dopravy, která ve srovnání s konvenčními palivy neprodukuje téměř žádné emise a hluk, je jednou z nových priorit společnosti SPP.

Společnost pokračuje v další fázi výstavby 33 dobíjecích stanic, přičemž minimálně dvě dobíjecí místa vybuduje ve svých areálech po celé republice. To znamená, že do roku 2025 vznikne díky SPP na Slovensku nejméně 66 nových dobíjecích míst pro elektromobily.

SPP je největším slovenským dodavatelem energie, který zajišťuje dodávky energie a souvisejících služeb pro téměř 1,5 milionu zákazníků ve všech regionech Slovenska.

Působí také v České republice a své obchodní aktivity provozuje v celé Evropě. SPP se rovněž věnuje poskytování energetických služeb, inteligentním energetickým řešením, rozvoji alternativní dopravy a rozvoji výroby a dodávek obnovitelných zdrojů energie (elektřiny a biometanu).

Od roku 2020 působí společnost SPP jako odběratel elektřiny vyrobené z obnovitelných zdrojů energie a vysoce účinné kombinované výroby elektřiny a tepla.

Společně s českou Skupinou ČEZ založila společnost SPP společnost ESCO Slovensko, a.s., která poskytuje služby v oblasti energetických služeb a energetické účinnosti.

Prostřednictvím své dceřiné společnosti SPP CNG s.r.o. podporuje rozvoj využití CNG a LNG v dopravě jako alternativy k tradičním palivům.

SPP realizuje své aktivity v oblasti společenské odpovědnosti a filantropie prostřednictvím SPP Ekofondu, n.o., Nadace SPP, Galerie SPP a Slovenského plynárenského muzea.

Od roku 2014 vlastní 100 procent akcií společnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s. Slovenská republika, která vykonává svá akcionářská práva prostřednictvím Ministerstva hospodářství Slovenské republiky.

(nik)