INZERCE

Společnost DPOV patří podle Českých drah mezi největší opravce železničních kolejových vozidel v České republice. Zdroj: DPOV

Změna ve vedení DPOV, dceřiné firmy Českých drah. Jiřího Jarkovského střídá Tomáš Honomichl

V čele dceřiné firmy Českých drah, společnosti Dílny pro opravy vozidel (DPOV), dnešním dnem končí ve své funkci dosavadní generální ředitel a předseda představenstva Jiří Jarkovský. Na pozici ho od prvního srpnového dne střídá Tomáš Honomichl. Ke změně ve vedení dochází z důvodu odchodu Jarkovského do představenstva odbavovací firmy Czech Airlines Handling (CSAH), dceřiné společnosti Letiště Praha.

Tomáš Honomichl od roku 1999 působil ve skupině PPF, v roce 2003 se stal jejím jednatelem. Je právníkem a specialistou na finanční právo. V posledních pěti letech se podle serveru Hlídač státu angažoval nebo angažuje ve 30 soukromých firmách a jedné neziskové organizaci.

Společnost DPOV patří podle Českých drah mezi největší opravce železničních kolejových vozidel v České republice. Specializuje se na provádění periodických oprav a modernizací v segmentu osobních vozů, elektrických lokomotiv a jednotek, motorových vozů či jednotek a speciálních hnacích vozidel.

Představenstvo DPOV má v současnosti tři členy. Patří do něj také František Kozel a Martin Krejčík. Výnosy spojené s dceřinou firmou DPOV uvádějí České dráhy ve výroční zprávě za loňský rok ve výši 84 milionů korun, pohledávky jsou ve výši 21 milionů korun a závazky ve výši 283 milionů korun.

Do čela DPOV nastupuje Tomáš Honomichl. Zdroj: České dráhy

Jarkovský se z vedení DPOV od čtvrtka přesune do představenstva CSAH, kde bude zastávat roli krizového manažera.

Předcházelo tomu červencové odstoupení z funkce předsedy představenstva odbavovací společnosti pražského letiště Tomáše Svobody kvůli problémům s odbavováním zavazadel, které má společnost CSAH na starosti. Na začátku prvního prázdninového měsíce odletěla z Prahy do cílových destinací řada letadel bez zavazadel. Důvodem byl nedostatek personálu u odbavování.

Jiří Jarkovský bude mít na starosti personální plánování v souvislosti s nepravidelnostmi provozu. Jarkovský funkci předsedy představenstva ve společnosti DPOV zastával v posledních čtyřech letech. Do DPOV se přesunul právě z CSAH.

(teč, čtk)