INZERCE

Martina Dlabajová s cenou pro nejlepší europoslance MEP Awards, kterou získala v roce 2015. foto: archiv redakce

Europoslankyně Martina Dlabajová podruhé cenu MEP Awards nezískala

Europoslankyně Martina Dlabajová byla nominována na ocenění pro nejlepšího poslance MEP Awards. Do kategorie v oblasti zaměstnanosti a sociálních věcí byla nominována podruhé za svůj mandát.

Druhého „evropského Oscara“ měla včera získat europoslankyně Martina Dlabajová (ANO/ALDE), což se doposud žádnému z českých europoslanců nepodařilo. Prvního „evropského Oscara“ obdržela už v roce 2015 a stala se v této soutěži historicky prvním oceněným českým politikem.

Cena nakonec putovala do rukou jiného poslance, Branda Benifeie, podle týmu Martiny Dlabajové bylo možné předpokládat, že hodnotitelé vyberou někoho, kdo ještě oceněn nebyl. „Každopádně už i jen samotná nominace pro nás byla velkým úspěchem,“ řekla po vyhlášení výsledků asistentka europoslankyně Martina Krhlová.

 „Boj s nezaměstnanostní mladých a podpora mladých talentovaných Evropanů, kteří se nebojí jít za svým snem, byli vždy největší prioritou mé práce v Evropském parlamentu. Velmi si této nominace vážím. Vedle úspěšných příběhů našich stážistů je to další důkaz toho, že má moje práce smysl,“ řekla Martina Dlabajová k nominaci v soutěži, jejímž hlavním organizátorem je The Parliament Magazine.

Respekt mezi kolegy europoslanci a dalšími členy poroty, kteří o cenách rozhodují v interním hlasování, si Dlabajová získala zejména díky své práci ve Výboru pro zaměstnanost a sociální věci a vlastnímu projektu motivačních stáží PročByNe?.

Projekt navazuje na její práci v Evropském parlamentu a řadu jejích dalších aktivit v oblasti podpory podnikání, řemesel a moderního trhu práce v Evropě. Od roku 2015 projekt nabízí zajímavé pracovní zkušenosti pro studenty a mladé lidi ve věku od 18 do 25 let. Dvoutýdenní exkluzivní stáže u podnikatelů, manažerů, ministrů, diplomatů i mistrů řemesla si kladou za cíl podpořit u mladých lidí jejich motivaci k profesnímu růstu a otevřít jim nové obzory.

„V rychle se měnícím světě plném informací, technických vymožeností, snadného cestování a zábavy zůstává málo toho, co nás ještě dokáže zaujmout a inspirovat. Jednou z mála výjimek je podle mého názoru zajímavý lidský příběh. A právě příběh, který u nás začíná, ale nekončí, je podstatou projektu PročByNe?,“ popisuje hlavní přínos svého projektu europoslankyně.

Za tři roky existence prošlo stážemi přes 60 mladých lidí, kteří se dále setkávají a vyměňují si zkušenosti. Platforma PročByNe? se rozšířila z České republiky i do jiných evropských zemí a institucí. Nově bude nabízet motivační stáže i starším a zkušeným zájemcům bez omezení věku.

Jiří Reichl