INZERCE

Záruka většího bezpečí? Zbraň každému rozumnému člověku

Jedněm slouží pro útok, druhým na obranu. Těm prvním ji předem nikdo nikdy sebrat nedokáže. Těm druhým ji kvůli prvním nikdo nikdy sebrat nesmí. Zbraň byla a je součástí života lidí na Zemi. A bude.

V průběhu doby se mění jen technická podstata zbraně, nikoli samotná podstata její existence a použití. Zbraň není špatná. Špatní jsou ti, kteří ji použijí proti druhým s cílem je o něco připravit. Špatní a násilničtí lidé vždy byli, jsou a budou. Stejně jako ve všech oblastech lidského života i zde funguje jistá obdoba zákona o zachování energie. Při každém nepřirozeném umělém vychýlení stavu v neprospěch jednoho, například omezením legálního držení zbraně, dojde ke zvýhodnění druhého. V oblasti omezení držení a nošení jde pak o znevýhodnění mnohdy fatální, v neprospěch budoucích obětí.

Mezi lidmi existuje v podstatě konstantní rozložení, pokud jde o míru násilí a počet jednotlivců, kteří k němu inklinují. Čím více lidí na planetě, tím více jednotlivců, inklinujících k násilí. Jednoduché počty. Žádná omáčka postavená na „ale“ nebo „kdyby“. A protože planeta není nafukovací, musí se na ní vejít všichni a není úniku. Z prosté selské logiky plyne, že na stejně velké ploše je stále více lidí inklinujících k násilí, a že na stejné ploše je stále více potenciálních obětí. Samostatnou kapitolou je pak současná vlna migrace, se kterou do Evropy přicházejí lidé z oblastí, kde je násilí v různých formách mnohdy běžnou součástí jejich životů.

Zbraně nepřestanou výrobci vyrábět a prodejci prodávat jen proto, že to někdo odhlasuje. To je raději svrhnou převratem, než by tento byznys zmizel ze světa. Zároveň je zásadní chybou, aby zbraně měly k dispozici jen státy a jejich silové složky. Historie ukazuje, že přesně to bylo důvodem katastrofálních válek. Ke zbraním musí mít proto přístup i občané. Zbraně totiž neslouží jen k ochraně vlastního života, zdraví a majetku. Současná elita, která nás dovedla do doby permanentního konfliktu, velmi dobře ví, že by zbraně mezi lidmi mohly sloužit také k obraně před státní mocí, která selhala a sebrala jim jejich svobodu. A svobodu státní moc neuděluje. Svobodu může každá státní moc už z principu věci občanům jen sebrat.

Nesmíme si nechat sebemenším způsobem omezit dosavadní právo na držení a nošení tak, jak to navrhuje Evropská komise při další harmonizaci unijního práva. Máme jeden z nejlepších zákonů na světě a jen naivní blázen by si mohl myslet, že sjednocení pravidel by bylo podle nás. Zbraň každému rozumnému člověku, který ví, co je to odpovědnost za svůj život, zdraví a majetek. Zbraň každému, kdo nezapomněl, co je to svoboda. Zbraň každému, kdo je netrestaný a bezúhonný a chce ji. Chtělo by se mi napsat, že zbraň patří do každé rodiny, ale respektuji, že to tak ve své rodině někdo nechce – přestože má doma nože a kladiva, což jsou nejpočetnější zbraně, pokud jde o použití při vraždě.

Každá vláda má mít na paměti, že ozbrojený občan, neohnutý, připravený a sebevědomý, je jednou ze záruk bezpečnosti uvnitř státu. Pokud se vláda bojí občanů a chce omezit jejich přirozené právo na zbraň, pak vládne blbě. Každá vláda by měla dělat vždy všechno pro to, aby v případě dosažení bodu zlomu stáli ozbrojení občané na její straně a ne proti ní.

František Matějka,
místopředseda Svobodných

 

FacebookTwitter
Previous article Redukce zbraní nedopadne jen na firmy, ale i na bezpečnost občanů
Next article Proti předsedkyni ERÚ Aleně Vitáskové státní zastupitelství i policie porušují právo
mm
(* 4. listopadu 1970 Slaný) je český politik, od března do června 2010 a opět od 9.prosince 2015 místopředseda Strany svobodných občanů a do února 2012 aktivní člen této strany. V roce 2015 ovšem v listopadových vnitrostranických volbách opět kandidoval na post místopředsedy strany, to už zase jako aktivní člen. Je zakladatelem a ředitelem obecně prospěšné společnosti Hradiště Šárka a iniciátorem petiční akce Hlas pro život. Ve Svobodných působil od založení strany, byl členem republikového výboru a později i místopředsedou. Do pozornosti médií se dostal, když se snažil do Poslanecké sněmovny doručit složenky od Miroslava Kalouska. zdroj: Wikipedia