INZERCE

Nákladní vlak společnosti BUDAMAR. Foto: Budamar

Antimonopolní úřad povolil fúzi ve výrobě podvozků pro železniční vozy

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení soutěžitelů, v jehož důsledku mají slovenské společnosti společnosti a BUDAMAR LOGISTICS možnost získat a společně nepřímo prostřednictvím společnosti TATRAVAGÓNKA kontrolovat společnost G&S Rail Investments GmbH včetně všech jejích dceřiných společností.

Ke spojení dochází v oblasti výroby a dodávek podvozků pro nákladní železniční vozy a podvozků pro osobní automobily.

Optifin je holdingová společnost spravující dceřiné společnosti spadající do podnikového uskupení. V České republice je Optifin aktivní zejména prostřednictvím společnosti TATRAVAGÓNKA, nad kterou vykonává společnou kontrolu spolu se společností BUDAMAR LOGISTICS.

Společnost TATRAVAGÓNKA se zaměřuje na oblast výroby železničních nákladních vozů a podvozků pro železniční nákladní vozy.

Společnost BUDAMAR stojí v čele podnikatelské skupiny zabývající se na území České republiky především železniční nákladní přepravou.

Společnost G&S Rail Investments je na trzích aktivní prostřednictvím společnosti Eisenbahnlaufwerke Halle GmbH & Co. KG, která vyrábí a prodává podvozky pro nákladní železniční vozy a podvozky pro osobní automobily.

Po posouzení všech relevantních skutečností antimonopolní úřad dospěl k závěru, že v důsledku propojení činností spojujících se soutěžitelů nedojde na zkoumaných trzích k podstatnému narušení hospodářské soutěže.

Rozhodnutí o povolení spojení soutěžitelů je pravomocné.

(nik)