INZERCE

Zemědělský intervenční fond spustil kariérní stránky

Státní zemědělský intervenční fond spustil kariérní stránky. Informace o nabízených pozicích, platební agentuře, ale také o týmu personalistů najdou zájemci na stránkách www.pojdpomahatzemedelstvi.cz.

Jednoduchý, moderní a přehledný pomocník na trhu práce pro ty, kteří se rozhlíží po novém zaměstnání a hledají zajímavé pracovní uplatnění. Tak má působit nový personální portál Státního zemědělského a intervenčního fondu (SZIF). Zemědělská veřejnost zná SZIF velmi dobře. Je to platební agentura, která zemědělcům, potravinářům a lesníkům poskytuje dotace. Ale nejen to. „Jsme také zaměstnavatel s pestrou škálou pracovních pozic, který se o zaměstnance dobře stará a který se snaží, aby si u nás každý našel to „své“,“ uvádí v tiskové zprávě SZIF.

„V našich řadách pracuje přes 1.300 zaměstnanců. Uplatnění v SZIF najdou uchazeči z mnoha oborů – zemědělství, ekonomie, právo, statistika, ale také humanitní a technické obory. K nám chodí lidé proto, že je u nás práce baví. Přijdou a neodchází. Pokud by si někdo myslel, že se jedná o populistické heslo, vyvedeme ho z omylu. Průměrná doba našich zaměstnanců strávená v platební agentuře je přes 12 let. Což je dlouhá doba a určitě sen většiny personalistů. O tom, že se u nás zaměstnancům líbí, svědčí i výsledek anonymní ankety napříč celým Fondem: Naši lidé vnímají SZIF jako přátelský, otevřený, stabilní a užitečný. Jako místo, kde dostanou šanci studenti po škole, ale i ti s bohatými zkušenostmi,“ láká intervenční fond nové zájemce.

Pro ty, kteří by měli zájem v něm pracovat, spustili zaměstnanci fondu nové kariérní stránky www.pojdpomahatzemedelstvi.cz. Jedná se o web určený pro všechny, kteří se rozhlíží po nové práci, nebo hledají uplatnění po škole.

„Práci nabízíme nejenom v centru Prahy, ale i na našich sedmi regionálních odborech a v 65 okresních městech po celé České republice. Vzhledem k působnosti našeho úřadu je tedy velmi reálné, že budete pracovat v blízkosti svého bydliště. Vážíme si každé znalosti. Státní správa – to už dávno nejsou klotové rukávy. Snažíme se být moderní a jít s dobou, a to pochopitelně i ve vztahu k zaměstnancům. Nabízíme přátelský kolektiv, příjemné pracovní prostředí, kariérní postup, širokou možnost vzdělávání a seberozvoje i atraktivní benefity,“ uvádí se v tiskové zprávě.

Ve státní zemědělském intervenčním fondu je 87 procent zaměstnanců  vysokoškoláky, 7 procent má vyšší odborné vzdělání a 6 procent středoškolské. Nejpočetnější věková skupina je mezi 36 až 45 lety (32 %). Ženy jsou v převaze (dvě třetiny), ale na řídících pozicích je poměr vyrovnaný. Většina zaměstnanců působí na regionálních odborech a okresních pracovištích (67 %), na centrále v Praze pracuje 33 procent.

-red-