České dráhy v současném jízdním řádu každý den vypravují přibližně 160 vlaků s restauračními službami. Do flotily postupně přibývají také restaurační vozy nových souprav ComfortJet.

Státní dopravce aktuálně představil nové menu, které je ve vlacích cestujícím nabízí. Podává se například trhané maso v BBQ omáčce nebo lívance s omáčkou z lesních plodů. Sezónní nabídka je k dostání ve všech vlacích, které nabízejí služby ČD Restaurant se servisem JLV.

Tradiční recepty, moderní přístup

Sezonní menu doplňuje stálý jídelní lístek, kde je k dostání například svíčková na smetaně nebo snídaňová nabídka.

Jídlo
Sezónní menu Českých drah. Foto: České dráhy

V sezónní nabídce si mohou lidé objednat také polévku, hlavní chod včetně vegetariánské varianty i dezert. Menu staví podle státního dopravce na poctivých regionálních surovinách a tradičních receptech s moderním přístupem.

Kromě trhaného masa je možné ochutnat také tomatový krém s mascarpone. K dispozici je i vegetariánská varianta hlavního chodu, a to cuketové placky s uzeným sýrem.

Změna několikrát do roka

Společnost JLV, která ve vlacích ČD zajišťuje catering, připravila nové menu ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Sezónní nabídka se obměňuje několikrát do roka.

Jak Ekonomický deník informoval, soupravy ComfortJet a jejich restaurační vozy nové generace nahradí například tradičních restaurační vozůy v rychlících na lince mezi Prahou a Berlínem. V Německu se pro vozy vžil název Knödelexpress, tady knedlíkový expres. Velký restaurační vůz ve vlacích typu ComfortJet nebo například railjet nahrazuje kombinovaný vůz s kuchyní, restauračním oddílem a klasickým oddílem 1. nebo 2. třídy.

Mohlo by vás zajímat