INZERCE

Nouzový stav? Berlička neschopné vlády! Podnikatelé a živnostníci odmítají prodloužení nouzového stavu

0
Nouzový stav? Berlička neschopné vlády! Podnikatelé a živnostníci odmítají prodloužení nouzového stavu

 

Podnikatelské odbory poslaly všem poslancům Poslanecké sněmovny ČR výzvu se žádostí, aby nepodpořili prodloužení nouzového stavu, o které vláda tento týden Parlament požádá.

Vláda naprosto nezvládá krizové řízení. Nouzový stav má jen maskovat neschopnost premiéra a jeho ministrů. Vláda používá nouzový stav jako bič na živnostníky a drobné podnikatele a řeší jím svou bezradnost při řízení země v krizi. Nouzový stav dává do rukou několika ministrů ohromnou pravomoc, kdy mohou bez jakékoli kontroly omezovat základní práva občanů a měnit zákony ve svůj prospěch.

Podnikatelské odbory důrazně protestují proti dalšímu prodloužení nouzového stavu a vyzývají poslance Parlamentu ČR, aby tento záměr vlády nepodpořili. Živnostníci a podnikatelé mají právem obavy z dalších omezení, která jim znemožní pracovat a připraví je o zdroj příjmů. Vláda v nouzovém stavu bude opět vše řešit jen celoplošnými restrikcemi, zákazy a příkazy, místo aby se zaměřila na cílenou a sofistikovanou ochranu ohrožené skupiny obyvatel.

Česká republika není v krizi, ani ve válce. Procházíme krizí nikoli apokalyptických rozměrů, k jejímuž řešení stačí, aby vláda stát v krizi zodpovědně a racionálně řešila. Místo toho vláda svým chaotickým jednáním a absencí pragmatické a otevřené komunikace s občany vytváří ve společnosti atmosféru strachu a ignorování potřeb občanů a podnikání vleče zemi do ekonomické krize.  Vláda krizi nezvládá, vláda krizi vytváří.

Nouzový stav navíc vláda využívá k tomu, aby posílila vliv velkých korporací. Premiér a ministři, díky nouzovému stavu, nasměrovali kupní sílu, tedy posílení kapitálu a dotace a finanční pomoc státu k velkým korporacím a holdingům. Paradoxně některé z nich členové vlády buď přímo vlastní, či ovládají, a zatímco země chudne a statisíce občanů se ocitají v existenční nouzi, premiér vlády a několik lidí a skupin kolem něj extrémně v krizi bohatne. Prolongace nouzového stavu by jen dál zásadním způsobem narušovala férovost a prohlubovala nerovnost podnikatelského prostředí.

Podnikatelské odbory jménem českých podnikatelů a živnostníků prohlašují, že prolongace nouzového stavu je nepřípustná, vláda ho používá jak bič na živnostníky a drobné podnikatele.

FacebookTwitter