INZERCE

Férové podmínky pro zaměstnance i firmy

0

Zaměstnaní lidé měsíčně odevzdávají státu nemalou část svých výdělků, a i proto jejich platy zůstávají nadále nízké. Přestože práce, kterou vykonávají, je drahá, její cena se nepromítá na výplatní pásky. S těmito úvahami se denně potýkají zaměstnanci i firmy nejen na Opavsku, ale v celé České republice. Zaměstnavatelé si zároveň kvůli vysokým odvodům za zaměstnance raději na běžnou práci najmou pracovníky skrze tzv. švarcsystém, protože je to vyjde finančně výhodněji. Tím však lidé přicházejí o jistotu stabilního zaměstnání s benefity a ochranou, kterou jim poskytuje stát. S penězi, které jsou na odvodech vybrány, stát navíc zachází rozhazovačně a naše peníze tak nakonec zhltne nenasytná byrokracie. Řešením je snížit sociální odvody tak, aby zaměstnavatelé neodmítali přijímat zaměstnance kvůli ziskům.

Pokud snížíme odvodové zatížení práce, zaměstnavatelům se sníží náklady na zaměstnance a těm ve výsledku zůstane více peněz za odvedenou práci. Místo, aby tak peníze končily v bezedné byrokratické jámě, lidé budou moci svobodně rozhodnout, za co je utratí. Zároveň se ale nemusíme obávat, že by snížení sociálních odvodů ohrozilo vyplácení důchodů či nemocenských, protože současně s tím by se snižovaly i nutné výdaje státu na jeho provoz. Úspory, které by tak vznikly účinnějším řízením a hospodařením státu by pak pokryly náklady na potřebné sociální služby. Cílem je tedy nastavit nejen férové podmínky pro pracující i zaměstnavatele, ale také zreformovat státní správu tak, aby částky za odvody nemusely být tak vysoké.

FacebookTwitter
Previous article Kdo zaplatí drahou vodu?
Next article Proč má Amazon bilionovou hodnotu a co to vypovídá o firmě a trhu?
Herbert Pavera (* 4. ledna 1958 Bolatice)[1] je český politik a pedagog, od října 2013 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, od roku 1998 starosta obce Bolatice, člen TOP 09. Kromě toho je předsedou Sdružení měst a obcí Hlučínska Po absolvování gymnázia v Hlučíně vystudoval učitelství matematiky a chemie pro základní i střední školy na Pedagogické fakultě v Ostravě (získal titul Mgr.). Učil na základní škole v Opavě - Kylešovicích, kde od roku 1989 působil tři roky jako zástupce ředitele ZŠ a v letech 1992 až 1998 byl na této škole ředitelem. Angažuje se také jako předseda Sdružení obcí Hlučínska.[2] Herbert Pavera je ženatý a má dvě dcery.