INZERCE

Praha nakoupí počítače a software za 600 milionů

Dvanáct firem se podělí o čtyřletou zakázku hlavního města Prahy na dodávku hardwaru i softwaru v následujících čtyřech letech. Celková hodnora zakázky je 600 milionů korun bez DPH.

Úředníci hlavního města Prahy vypsali veřejnou zakázku na dynamický nákupní systém pro celou IT oblast .DNS). DNS znamená, že zakázka nebude poprávána najednou, ale vybraní dodavatelé budou reagovat na jednotlivé dílčí poptávky vypsané zadavatelem. Celková suma všech menších zakázek nemůže překročit stanovenou sumu 600 milionů korun bez DPH. Vyplývá to z informací zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek.

Do tendru se přihlásilo celkem 15 firem, dvanáct z nich bylo vybráno. Jedná se o tyto společnosti: Proact Czech Republic, s.r.o.,Simac Technik ČR, a.s.,ALEF NULA, a.s. ,AMI Praha a.s. ,Asseco Central Europe, a.s. ,AutoCont CZ a.s. ,Com-Sys TRADE spol.s r.o. ,DATASYS s.r.o. ,ELSO PHILIPS SERVICE, spol. s r.o.,HEWLETT-PACKARD s.r.o.

Podle informací zveřejněných v informací o zadání veřejné zakázky bude dodáván běžně dostupný HW, standarní SW a odborné služby technického poradenství pro potřeby Magistrátu hl. m. Prahy na dobu 4 let. Konkrétní specifikace předmětu jednotlivých veřejných zakázek zadávaných v dynamickém nákupním systému bude obsažena vždy ve výzvě k podání nabídek na konkrétní veřejnou zakázku zadávanou v dynamickém nákupním systému.

Vanda Kofroňová